miércoles, 31 de mayo de 2017

El conte 'La Micologia' de Quim Monzó


El fragment gravat prové d’un conte de Quim Monzó, recollit en el llibre El perquè de tot plegat. És el desenllaç del conte, narra la indecisió  del protagonista davant un desig que li ha ofert un gnom i la seva decisió final, demanar un altre gnom.
He escollit aquest fragment no perquè és el final del conte sinó és pel sentiment quan te’n adones que el resultat del conte no és el que esperaves a trobar-te. La sensació de sorpresa,  la sensació de descobrir la veritat. Personalment, és una sensació meravellós. D’altra banda, la pressió causada pel gnom també és molt destacable. El tic-tac del temps, les paraules del gnom, tot barrejat produint la pressió. Fins i tot desitjava poder decidir  pel protagonista. Què farà el gnom? Què dirà finalment el protagonista? Com s’acabarà el conte?  Tot això només es resoldrà llegint fins al final.

La geo-localització està situat en un bosc de Nova Zelanda. Trobo que és un bosc meravellós i alhora misteriós, just com el de La Micologia. El que m’atreu més del conte, és el moment que apareix el gnom, un moment tan sorprès i plena de màgia, tot em fa relacionar-se a mi mateixa en un bosc com el bosc Whakarewarewa. Un bosc en que tot podria ser possible.
Jing Yang
4t ESO D
Jesuïtes Casp

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.